De Vledderboules

                                                                        Home    Bestuur    Vereniging    Informatie    Competitie    Toernooikalender    Fotoalbum    Nieuws    Links    Contact

                                                 Nieuws

Verslag van het Krokustoernooi

gehouden op zaterdag 5 maart 2022, bij de Vledderboules te Vledder

Nadat de 24 leden zich netjes hadden aangemeld en de betalingen waren geïnd, opende onze voorzitter Henk van Vleeren om 10.00 uur samen met de wedstrijdleider Cora Niehaus het toernooi. De weergoden waren ons zeer gunstig gestemd. Wat een zonneschijn en wat een prachtige blauwe hemel. Het was echter wel frisjes, maar tussendoor konden we ons heerlijk laven aan de koffie, thee en andere drankjes, eventueel vergezeld van een heerlijke koek. De keuken- en bardienst werd weer professioneel gedaan door Lydia van Vleeren en Coby en Hilbert Oukes. De broodmaaltijd werd gesponsord door de Bakkers van Verloop uit Noordwolde en bestond uit heerlijk witbrood, bruinbrood, suikerbrood, krenten-, rozijnenbrood en beschuit, die belegd konden worden met een heerlijke kroket, kaas, ham en jam. Hiervan werd na de twee eerste partijen goed gebruik van gemaakt door de aanwezigen!

Na de lunch werden ook twee partijen gespeeld. Onder het spel werden we blij verrast door de komst van Albert en Angèle Kranendijk. Wat zag hij er na zijn zware auto ongeluk van nog geen vijf weken geleden er weer goed uit, en ook Angèle straalde! Hopelijk komt Albert binnenkort ons weer leren hoe we het beste kunnen boulen!

Tegen 16.00 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt en werden de prijzen, bestaande uit vrolijk opgemaakte manden met hyacinten, die nog mooier zijn als ze in bloei zijn.

    De volgorde van de prijswinnaars was als volgt:

1.      4 gewonnen partijen met 31 pluspunten: Gerrie van Bruggen

2.      3 gewonnen partijen met 18 pluspunten: Henk van Vleeren

3.      2 gewonnen partijen met 14 pluspunten: Reinder Zuil

4.      1 gewonnen partij met 1 minpunt: Jannie van der Mei en

5.          de aanmoedigingsprijs met 0 gewonnen partijen met 22 minpunten was voor Jan Visscher

 

Na zo’n fijne dag werd iedereen door de voorzitter bedankt en konden we met een heerlijk rozig gevoel huiswaarts keren! Op naar een volgend Clubtoernooi, waarbij we hopelijk weer zulk prachtig weer mogen hebben!

 

 

Snerttoernooi 2022

 

 

ZEER ZONNIG SNERTTOERNOOI VAN VLEDDERBOULES OP ZATERDAG 12 FEBRUARI 2022

 

Om 10.00 uur waren  23 leden van onze vereniging in de kantine om te beginnen aan het Snerttoernooi 2022, dat weer gehouden kon worden vanwege de laatste versoepeling van de Corona maatregelen. Iedereen was blij en vol goede moed, en het weer werkte ook mee: buiten scheen de zon stralend in een blauwe lucht, die regelmatig doortrokken werd door de witte slierten van vliegtuigen.

Na het welkomstwoord van de voorzitter en de wedstrijdleider kon er gespeeld worden: twee partijen vóór en twee partijen na de heerlijke erwtensoepmaaltijd.

 

Tegen 16.00 uur waren alle partijen gespeeld en volgde de prijsuitreiking. Aangezien er niemand was die vier partijen had gewonnen, was de stand als volgt:

1.      Henk van Vleeren (onze voorzitter) met 3 gewonnen partijen en een saldo van 30 pluspunten

2.      Jan Brugging met 3 gewonnen partijen en een saldo van 24 pluspunten

3.      Adje Put met 2 gewonnen partijen en 5 pluspunten

4.      Hillie Zuil met 1 gewonnen partij en 3 minpunten

5.      Lida Lissing kreeg de aanmoedigingsprijs met 1 gewonnen partij en 23 minpunten.

 

De prijswinnaars waren blij met hun chocoladeprijs en het bestuur kon terug kijken op een zeer geslaagd Snerttoernooi 2022!

 

 

 

Meppel, 13 februari 2022

Cora Niehaus

 

 

                                                                                                                                      Verrassings toernooi.

 

Maandag 22 november 2021 werd het verrassingstoernooi gespeeld bij Vledderboules. Het populaire toernooi is bezocht door 28 spelers, die zich keurig om 13.15 melden bij de wedstrijdleider. Marten Zeilstra had een spel bedacht met het gebruik van speelkaarten. Het loten vond op de gebruikelijke manier plaats, maar de telling van de punten was verrassend anders. De speelkaarten tellen mee in het aantal gescoorde punten. Dus niet te voorspellen hoe het zal lopen, tevens was er de mogelijkheid om de joker in te zetten. Na de uitleg van Marten begon de strijd.

Tussen de partijen door zorgde Hilbert Oukes voor een lekker hapje.

Om 17.00 uur kon de uitslag bekend gemaakt worden.

1e Prijs Joop Kroon 3 + 21

2e Prijs Trijnie Eggink 3 + 14

3e Prijs Marten Zeilstra 3 + 12

De prijzen bestonden uit suikerbrood. Niet allen de eerste drie hebben iets gekregen, maar voor iedereen was er een surprise. Sinterklaas had aan alle deelnemers gedacht. Thuis mocht de verrassing worden uitgepakt. Voorzitter Henk van Vleeren bedankt iedereen voor de deelname en Hilbert en Coby voor de bar bezetting. Jolanda en Annie voor de inkopen., waarbij ook Aafje genoemd moet worden voor het inpakken.

Al met al een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.

 

Clubkampioenschap tripletten

                        Dames Van Vleeren, Brugging en Zuil winnen clubkampioenschap tripletten.

 

Zaterdag 23 oktober 2021 werd het clubkampioenschap tripletten gespeeld. Er hadden zich 8 teams aangemeld en de weergoden waren Vledderboules gunstig gezind.  Nadat donderdag en vrijdag nog veel water was gevallen bleek zaterdagmorgen het water weg, maar de herfstbladeren lagen er voor in de plaats. Een paar sterke mannen hebben de banen schoongeveegd, zodat om 10.30 uur wedstrijdleider Cora Niehaus de indeling bekend kon maken en het toernooi een aanvang. Er werden vier voorgelote partijen gespeeld en daarna nog een finale om de nummers 1 en 2, 3 en 4. Na 4 partijen stonden Marten en Gerie Zeilstra en Louwerens Burema bovenaan met 4 gewonnen en een plus van 42 punten. Tweede waren Geeske van Vleeren, Annie Brugging en Hillie Zuil met 2 gewonnen en een plus van 9 punten. De finale werd zeer spannend, daar team Zeilstra/Burema alles hadden gewonnen en dus toren hoog favoriet waren. Echter wat bleek, de dames gooiden alle charmes in de strijd en vochten voor het laatste punt. Het resultaat was dat Geeske, Annie en Hillie clubkampioentripletten werden door met 13-5 te winnen van Zeilstra/Burema. Om de derde en vierde plaats werd gestreden door Adje Put, Bert Kuitert en Reinder Zuil tegen Marcel Schaaij, Guus Lissing en Sijgje Witmus. Het laatste team ging met de winst er van door (13-3).

De prijswinnaars ging met een mooi boeket herfstbloemen naar huis. De tweede prijs bestond uit suikerbrood, de derde en vierde waren weer bloemen. Alle deelnemers ontvingen een attentie.

De catering was in handen van Coby en Hilbert Oukes, terwijl Lydia van Vleeren de bar deed.

 

                               Sfeer kenmerkt Bostoernooi Vledderboules.

 

Zaterdag 2 oktober is het één en twintigste bostoernooi

gehouden. Anders dan andere jaren werden alle deelnemers van te voren gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Hierna konden zij zich laten inschrijven. Wedstrijdleiders Cora Niehaus en Joop Kroon konden  44 teams welkom heten. Het toernooi staat landelijk bekend en uit alle windstreken zijn ze afkomstig. Om 10.00 uur werden zij het bos ingestuurd, nadat de spelregels waren uitgelegd. Ondanks slechte weersvoorspellingen viel dit achteraf tocht ontzettend mee. De spelers waren dan ook erg enthousiast. In het bos is het niet te voorspellen hoe de boule bij de but zal komen. Je hebt te maken met rare obstakels, waardoor je steeds weer voor verrassingen komt te staan.

Na vijf voorgelote partijen kon de uitslag bekend worden gemaakt.

1e prijs team Bruins-Slot/Hoogeveen, Alteveer/Kerkenveld. 5 + 42

2e prijs team Koornman/Smit, Zwolle 5 + 38

3e prijs team Uneken/Egging, Dwingeloo 5 + 33.

Voor de spelers, die niet in de prijzen vielen was er een verse worst.

Ontspannen sfeer en vriendschap kenmerkten het toernooi.

 

Geslaagd Andries Oldersma toernooi.

 

 

 

Voor het Andries Oldersma toernooi van woensdag 15 september hadden zich 21 teams aangemeld; la Boule au But, Vledderboules, de But ‘84 en ‘de Blède Boulers’ waren bijzonder goed vertegenwoordigd. Op een wat nevelige ochtend werd om 10.00 uur het toernooi geopend door wedstrijdleider Cora Niehaus. De eerste twee voorgelote rondes werden afgewerkt voor de lunch. Na een nieuwe poule indeling gemaakt te hebben kon men verder spelen. Van de heerlijke soep, tosti’s en gehaktballen werd in de pauzes goed gebruik gemaakt. Het zonnetje kwam door en de dag was geslaagd. Dagwinnaar is geworden het team Scheffer/Knol uit Hattem met 5 gewonnen partijen en 47 pluspunten. Dit team ontving hiervoor extra een heerlijke fles wijn per persoon. Van de Vledderboulers vielen in de prijzen:

A1, 2e prijs team Zeilstra/Zeilstra 3 + 4

B1, 2e prijs team Put/Kuitert 3 + 17

C,   2e prijs team Brugging/Zuil 3 + 8

Na de prijsuitreiking werd iedereen bedankt voor zijn en haar inbreng en wel thuis gewenst.

 

 

Dames Weststellingwerf bezoeken Vledderboules.

 

                           

                                            Truike Bakker uit Spanga wint.

 

Woensdag 8 september bezochten 26 dames jeu de boulesvereniging Vledderboules in Vledder. De dames maken deel uit van “ Lady’s club Weststellingwerf e.o.” uit Wolvega. Na een welkomstwoord door voorzitster Margreet Piest stond Henk van Vleeren van Vledderboules stil bij het ontstaan van de vereniging en kreeg Joop Kroon het woord om een korte uitleg te geven hoe petanque gespeeld moet worden.

Daarna werd door wedstrijdleider Reinder Zuil de bedoeling van de avond uitgelegd. De dames werden ingedeeld in een doublet team en speelden met veel enthousiasme. De teams werden begeleid door spelers van Vledderboules om een beetje te wennen aan de regels en de manier van gooien. De verrassingen waren groot en sommigen bleken talent te hebben. Iedereen genoot, mede door het mooie weer. Na twee partijen gespeeld te hebben werd de uitslag bekend gemaakt. De hoofdprijs was voor Truike Bakker uit Spanga. Hierna genoot men nog na van hapje en een drankje en was het reuze gezellig.

 

Barbecue toernooi zeer geslaagd.

 

Zaterdag 14 augustus 2021 werd het jaarlijkse barbecue toernooi georganiseerd. Evenals vorig jaar werd, rekening houdend met de Corona maatregelen, het bakken door een paar personen geregeld.

Voor de barbecue hadden zich 33 personen aangemeld.

Wedstrijdleider Jolanda Mulder maakte om half twee de indeling bekend en na drie partijen gespeeld te hebben werden de winnaars bekend gemaakt.

Omstreeks 17.00 uur heette voorzitter van Vleeren iedereen welkom. Ook dit jaar kwamen de salades en het vlees van slagerij De Kei uit Vledder. De tafels en stoelen waren zo opgesteld dat iedereen op gepaste afstand kon zitten. Het vlees werd gebakken door Bennie en Henk van Vleeren.

en de dames Nel Garrelfs en Lydia van Vleeren zorgden voor de barbezetting. Louwerens van der Weerd zorgde voor de muzikale omlijsting.

De prijzen waren zo verdeeld dat de beste van elke groep een prijs kreeg.

1. Henk Schipper        3 + 22

2. Bert Kuitert            2 + 17

3. Vrouwkje Kroon     1 + 4

4. Trijnie Egging        0 – 8

Troostprijs was voor Mina Visscher 0 – 25.

De prijzen bestonden uit chocolade.

 

Doublet kampioenschap

 

 

                                                                     Reinder en Hillie Zuil kampioen doubletten.

 

Op zaterdag 31 juli 2021 stond het clubkampioenschap doubletten van Vledderboules op de agenda. Acht teams hadden zich aangemeld en waren allemaal op tijd aanwezig. Maar toch konden we niet om 10.30 uur beginnen, omdat de weergoden ons niet zo goed gezind waren. Het stortte enorm. We hadden beter aan waterpolo kunnen doen. Gelukkig ging het na enige tijd wat minder hard regenen en tegen 11.15 uur konden we echt starten met soms lange partijen.

In plaats van twee rondes voor de lunch, hebben we er één gespeeld. Na de heerlijke soep en gehaktballen met brood begonnen we om 13.15 uur met de tweede ronde. Zo nu en dan kwam er wel wat water uit de lucht, maar gelukkig niet meer zoveel dat we de wedstrijd moesten stoppen.

Nadat alle rondes gespeeld waren werden de finale partijen gespeeld. Deze vonden voor de eerste en tweede rangorde plaats tussen de teams Marcel Schaaij/Bennie van Vleeren en Hillie en Reinder Zuil en voor de derde en vierde rangorde tussen de teams Adje Put/Jolanda Mulder en Geeske en Henk van Vleeren. Na deze twee zeer spannende partijen was de eindstand als volgt:

1.       Hillie en Reinder Zuil (13-7)

2.       Marcel Schaaij en Bennie van Vleeren (7-13)

3.       Geeske en Henk van Vleeren (13-8) en

4.       Adje Put en Jolanda Mulder (8-13)

Na de prijsuitreiking en het maken van de foto’s werd de dag feestelijk besloten.

 

De standen voor het spelen van de finale partijen waren als volgt:

1.       Marcel Schaaij en Bennie van Vleeren 3+22

2.       Hillie en Reinder Zuil 3+14

3.       Adje Put en Jolanda Mulder 3+6

4.       Geeske en Henk van Vleeren 2+5

5.       Gerrie en Jan Brugging 2+2

6.       Jan van der Laan en Cora Niehaus 1-13

7.       Lida en Guus Lissing 1-17

8.       Nel Garrelfs en Wim Schoenmaker 1-19

 

De wedstrijdleiding lag in handen van Nel Garrelfs en Cora Niehaus.

De catering werd verzorgd door Lydia van Vleeren en Hilbert Oukes

 

 

Warm 50+ toernooi.

                                                                                                                             

 

Door de Corona maatregelen was het dit jaar nog niet mogelijk om een toernooi te organiseren. Nu de maatregelen iets versoepeld zijn konden we op woensdag 14 juli het 50+ toernooi voor eigen leden en leden van andere verenigingen organiseren. Het bestuur had alle maatregelen met betrekking tot de 1,5 meter in acht genomen en waar mogelijk looprichtingen aangebracht. Voorzitter Henk van Vleeren heette iedereen welkom op deze bijzondere dag. 40 Teams hadden zich aangemeld en uit alle windstreken waren zij afkomstig; van Koog aan de Zaan tot aan Groningen en van Den Helder tot aan Oude Pekela. In totaal waren 14 verenigingen vertegenwoordigd.  Begonnen werd met 2 voorgelote partijen en afhankelijk van het resultaat werd 's middags een indeling gemaakt van drie poules. 2 Poules met 16 teams en 1 poule met 8 teams. Na ‘s middags drie wedstrijden te hebben gespeeld kon de balans opgemaakt worden. Wedstrijdleider Joop Kroon geassisteerd door Vrouwkje Kroon was enthousiast over de grote deelname en de diversiteit van de clubs. Het beste team van de dag werd het team Rob de Haas/A. Heynis van de But ‘84 uit Steenwijk met 5 gewonnen partijen en een plus van 36. Zij mochten de all-over prijs in ontvangst nemen in de vorm van een fles wijn. Tweede was Taeake Dijkstra/Catrinus Nieuwland van Jbv Lemsterland met 5 +32. Bij de Vledderboulers gingen de prijzen naar Marten en Gerie Zeilstra, tweede in de A-poule  2+12, Henk van Vleeren en Reinder Zuil, eerste in de B-poule 3 +11 , Adje Put en Jolanda Mulder eerste in de C-poule 2 + 5.

Een dankwoord was er voor de keuken- en kantine brigade, de muntverkopers en alle vrijwilligers, die het mogelijk gemaakt hebben dat twee tenten werden opgezet en dat de terreinen er weer onberispelijk netjes bij lagen.

 

 

 

Barbecue toernooi

Super gezellig barbecue toernooi

Onder tropische temperaturen werd zaterdag 15 augustus 2020 het jaarlijkse barbecue toernooi georganiseerd. Rekening houdend met het Corona virus werd  het anders van opzet. Men ging niet zelf bakken, maar er was één persoon die zorgde voor de barbecue, waar zich 28 personen voor hadden aangemeld. Aan het toernooi speelden 25 leden mee. Wedstrijdleider Jolanda Mulder maakte om half twee de indeling bekend en na drie partijen gespeeld te hebben en de prijzen bekend waren begon de barbecue. Voorzitter Henk van Vleeren heette iedereen welkom.  De barbecue en het vlees met de salades kwamen dit jaar van de nieuwe slager ‘De Kei’ uit Vledder. De tafels en stoelen rond de barbecue waren zo opgesteld dat iedereen op gepaste afstand kon zitten. Het vlees werd gebakken door Henk van Vleeren en de dames Nel Garrelfs en Lydia van Vleeren zorgden voor de barbezetting. De prijzen waren zo verdeeld dat de beste van elke groep een prijs kreeg.

De uitslag was als volgt:

1. Marten Zeilstra, 3 + 33

2. Henk Schipper, 2 + 5

3. Vrouwkje Kroon, 1 + 0

4. Jan Zinger, 0 – 17

De reacties van de leden waren dat ze het supergezellig vonden, lekker vlees, goed georganiseerd en voor herhaling vatbaar.

 

 

 

Henk en Geeske van Vleeren clubkampioen.

 

 

                                                  Henk en Geeske van Vleeren clubkampioen.

Op zaterdag 1 augustus streden 8 teams om het clubkampioenschap doubletten. De weergoden hadden warm weer voorspeld en dus een mooie dag. Door het uitbreken van Corona heeft het boulen een tijd stil gelegen. Gelukkig zijn geleidelijk aan de maatregelen iets versoepeld, waardoor rekening houdend met de aangepaste regels weer een toernooi mogelijk werd. Wedstrijdleider Joop Kroon opende het toernooi en kon 8 teams welkom heten. Er moesten 4 partijen gespeeld worden met daarna een finale om de 1e plaats. En gestreden werd er. Na 4 partijen werd de balans opgemaakt. Henk en Geeske van Vleeren moesten de strijd aangaan tegen Jan van der Laan en Cora Niehaus. Fam. Van Vleeren trok aan het langste eind en zijn doubletkampioen 2020 geworden. Ze ontvingen een mooie bos bloemen en mochten even de wisselbeker vasthouden, die tijdens de jaarvergadering, voorzien van een inscriptie, overhandigd wordt. Alle strijders gingen met een prijsje mee naar huis.

De uitslag na 4 wedstrijden was:

1 Henk en Geeske van Vleeren 4 + 15 [kampioen]

2 Jan van der Laan en Cora Niehaus 3 + 12 [2e plaats]

3 Arie Heynis en Jan Zinger 2 + 12

4 Jannie van der Mei en Jentina Koning 2 + 2

5 Bert Kuitert en Adje Put 2 – 1

6 Reinder Zuil en Vrouwkje Kroon 1 – 3

7 Jolanda Mulder en Jan van Nieuwenhoven 1 – 16

8 Henk Zijlstra en Bennie van Vleeren 1 – 21

 

 

 

 

Krokustoernooi

                                                                                       Vrouwkje Kroon wint KROKUSTOERNOOI.

 

Op een heerlijke droge, en vooral ’s ochtends zonnige zaterdag 7 maart vond het jaarlijkse Krokustoernooi plaats, georganiseerd door Vledderboules te Vledder. Zo’n 25 boulers waren ruim vóór 10.00 uur aanwezig om te beginnen met een heerlijke kop koffie met lekkere koek. Nadat Nel Garelfs gewezen heeft op de door de NJBB aangegeven regels met betrekking tot het Corona-virus konden we beginnen.

Het toernooi bestond uit vier voorgelote partijen, waarvan er twee vóór de lunch, en twee na de lunch werden gespeeld. De lunch bestond uit een heerlijke koffietafel met soep, kroketten en verschillende soorten brood. Het brood werd gesponsord door echte bakker Kok uit Noordwolde. Na de lunch was het nog steeds fijn weer en er werd snel verder gespeeld. Er werd sportief gespeeld en iedereen genoot van het heerlijke weer!

 

Na vier gespeelde partijen was de eindstand als volgt:

1.       Vrouwkje Kroon met 3 gewonnen partijen en 19 pluspunten

2.       Peter ten Berge met 3 gewonnen partijen en 18 pluspunten

3.       Hillie Zuil met 3 gewonnen partijen en 15 pluspunten

De winnaars werden in de lentebloemetjes gezet door wedstrijdleider Jolanda Mulder.

 

Willem Brugging (6e), Mina Visscher (13e) en Jannie van der Mei (22e) werden getrakteerd op een heerlijk chocoladetablet.

 

Hierna werd het toernooi afgesloten en werd er een woord van dank gericht aan de mensen die in de bar en keuken dienst hadden: Coby en Hilbrand Oukes en Annie Brugging!

 

 

Adje Put wint snerttoernooi.

                                                                           

Zaterdag 8 februari werd het eerste toernooi van het jaar door jeu de boulesvereniging Vledderboules georganiseerd.  24 Boulers kwamen naar het speelterrein aan de Middenweg in Vledder, waar het met een lekker zonnetje aangenaam vertoeven was. Wedstrijdleider Joop Kroon  gaf om 10.00 uur het startsein voor vier gemixte partijen doublet. ‘s Morgens twee partijen en daarna gezamenlijk aan de heerlijke warme snert van Streekslagerij Huisman met roggebrood en spek. Om half twee nog eens twee partijen. Tijdens de laatste partij sloeg het weer om in zachte regen, maar dat mag de boulers van Vledder niet deren. De uitslag: 1. Adje Put 4+22; 2. Bert Kuitert 3+23; 3. Mina Visscher 3+19; 4. Jannie van der Mei 3+18. Verder waren er chocoladerepen voor Jannie ten Berge, Jentina Koning, Diet van der Weerd en Jan Visscher. De bar- en keukenmedewerkers, Coby en Hilbert Oukes, Geeske van Vleeren en Annie Brugging, hadden alles goed onder controle en werden bedankt voor hun inzet, dat onderstreept werd met een applaus.  Weer een geslaagd toernooi en op naar het krokustoernooi in maart.

 

 

Nieuwjaarsreceptie Vledderboules

 

Zaterdag 4 januari organiseerde Vledderboules de nieuwjaarsreceptie. Net als vorig jaar is er voor gekozen om eerst twee partijen de boulen en om daarna met zijn allen in de kantine te proosten op 2020. Voorzitter Henk van Vleeren blikte terug op het afgelopen jaar met de mooie momenten, zoals het jubileum, het dorpentoernooi en de momenten van verdriet en gemis. Het aantal leden is gelijk gebleven. Nieuwe leden worden warm onthaalt. Hij eindigde met de woorden:

2020 ligt voor ons en ik hoop dat het een mooi boulejaar wordt met veel verdraagzaamheid en minder minachting naar elkaar toe.

Dirk en Truida Moes ontvangen opsteker van het jaar.

Deze trofee wordt elk jaar uitgereikt aan een vrijwilliger die zich de afgelopen jaren bijzonder heeft ingezet voor de vereniging. Dit jaar viel de eer aan Dirk en Truida Moes uit Wapse. Zij hebben zich al jaren ingezet om de verkoop van knieperties op de Kerstmarkt een succes te laten zijn. In het bijzonder het beslag klaarmaken voor 3500 knieperties is een steeds weer terugkerend tijdrovende werkzaamheid. Onder het toeziend oog van 45 leden kregen zij uit handen van voorzitter Henk van Vleeren de trofee overhandigd, vergezeld van een boeket bloemen.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden tijdens deze gezellige en ongedwongen bijeenkomst de nieuwtjes uitgewisseld. Louwerens van der Weerd zorgde met zijn trekharmonica voor de muzikale omlijsting.  Al met al een geslaagde middag en een goed begin van het nieuwe jaar.

 

 

Kerst in Vledder.

 

14 December 2019 stond weer in het teken van de Kerstbeleving. Ook Vledderboules was hierbij aanwezig om knieperties en glühwein te verkopen. Eerst moesten de knieperties gebakken worden en dat is altijd een gezellige dag. In de kantine kwamen de woensdag ervoor zo’n 18 leden bij elkaar om met elkaar te bakken. De kabels waren al gelegd door Bennie van Vleeren, Henk van Vleeren en Hilbert Oukes, zodat na de koffie direct kon worden begonnen te bakken. 12 Iezers waren aangesloten en iedereen deed zijn uiterste best om de mooiste knieperties te bakken. Eerst even warm draaien en toen op volle toeren doorgaan. Om half één was er tijd voor, een door Nel Garrelfs, eigen gemaakte erwtensoep te nuttigen. Met roggebrood en spek smaakte dit uitstekend. Daarna weer bakken en inpakken. Tien knieperties in een zakje. Omstreeks 16.00 uur kon de balans opgemaakt worden en dank zij onze thuisbakker Aafje de Roos kwam het totaal op 3400 knieperties, die zaterdag aan de man/vrouw gebracht moesten worden. We troffen het met het weer, de voorspellingen waren niet best, maar het was droog, maar wel wind. Om tien uur begon het opbouwen. Kleden er omheen voor de wind en de tafel versieren met allerlei kerstspullen. Jentina Koning had weer een prachtig kerststuk gemaakt, dat de tafel sierde. Intussen hadden Annie Brugging en Geeske van Vleeren koffie gezet en broodjes klaar gemaakt. Ook het beslag was klaar voor de markt om te bakken. Bijgestaan door Mina Visscher begon de baklucht zich te verspreiden. Tevens boden de verkopers stukjes aan om gratis te proeven en dat werkte goed. Drie zakjes voor vijf euro. Het liep als een trein en toen het om vijf uur begon te regenen waren de laatsten verkocht. De weersomstandigheden voor glühwein waren gunstig, zodat menig glaasje werd verkocht. Ook burgemeester Rikus Jager bracht een bezoek aan onze kraam. Hij liet zich de glühwein goed smaken.

Daarnaast was er nog het sportpleintje waar wij onze medewerking aan hebben verleend. Een kleine speelbaan, de nodige ringen en ballen was voor sommigen een uitnodiging om het te proberen. Vooral kinderen vinden het leuk om iet te doen op markt. Voor onze vereniging was een stukje promotie en het is nu afwachten wat het brengt. Na afloop van de markt werd alles weer teruggebracht naar de kantine om nog even na te zitten en de dag te overdenken. De conclusie was dat ook dit jaar de markt weer een groot succes was zowel financieel als ook voor de saamhorigheid. Het was gezellig en geslaagd.

 

 

Verrassingstoernooi

Peter ten Berge verrast Vledderboules.

Afgelopen maandag werd op de banen van Vledderboules het jaarlijkse verrassingstoernooi gespeeld. Voor dit toernooi hadden zich 26 leden aangemeld. Dit jaar is gekozen voor het testen van de vaardigheid in het plaatsen. De boule zo dicht mogelijk bij de but en je hebt de meeste punten verzameld. Wedstrijdleider Marten Zeilstra had vier situaties bedacht en op de banen uitgezet, waar de deelnemers zich op konden uitleven. Hierna werd nog een wedstrijd voor alle deelnemers gespeeld, maar dan spelend vanuit een stoel. Een handicap waar lastig was om mee om te gaan. Hilariteit alom. De winnaar kon 13 punten toevoegen aan zijn totaal.

Aan het einde van de middag kon de wedstrijdleiding de te winnen prijzen toekennen aan Peter ten Berge, Wolvega, 1e prijs 77 punten, Reinder Zuil, Vledder, 2e prijs 74 punten en Jan Brugging, Noordwolde, 3e prijs 72 punten.

Daarmee was echter de koek niet op, omdat ook bij Vledderboules Sinterklaas langs was  geweest.  Voor alle deelnemers had hij een presentje achtergelaten

 

 

 

Triplettekampioenschap VLEDDERBOULES op zaterdag 26 oktober 2019

Triplettekampioenschap VLEDDERBOULES op zaterdag 26 oktober 2019

 

Op een iets bewolkte, herfstachtige zaterdag, hebben acht teams van de Vledderboules tegen elkaar gestreden om het Triplettekampioenschap van 2019. Dit kampioenschap bestond uit vijf voorgelote partijen. Daarna vond de finale partij plaats. Vanwege de harde wind raadde de wedstrijdleider aan om het but te markeren. Aanvang was om 10.00 uur. ’s Middags kwam zo nu en dan het zonnetje er bij kijken.

De catering en de bar werden voortreffelijk verzorgd door Diet en Louwerens van der Weerd, Coby en Hilbert Oukes en Geeske van Vleeren. De aanwezigen konden zich te goed doen aan een heerlijke kop koffie of thee, erwtensoep, lekkere gehaktballen en wat dies meer zij.

Na vijf partijen gespeeld te hebben, was de uitslag als volgt:

1.            Marten en Gerie Zeilstra en Louwrens Burema  4+32

2.            Henk Zijlstra, Reinder Zuil en Alexander Kortekaas 4+23

3.            Henk en Bennie van Vleeren en Eise Meijners 3+9

4.            Jolanda Mulder, Jan van Nieuwenhoven en Adje Put 3+1

5.            Jan Zinger, Arie Heijnis en Albert Kranendijk 3-9

6.            Jan en Mina Visscher en Jentina Koning 1-6

7.            Peter en Jannie ten Berge en Annie Brugging 1-17

8.            Jan en Gerrie Brugging en Jannie van der Mei 1-29

 

Hierna werden de finale partijen gespeeld tussen de teams die op de eerste, tweede, vierde en vijfde plek geëindigd zijn. Jammer genoeg was  het team dat de derde plek behaald had niet meer voltallig aanwezig.

Voor de eerste en tweede plaats werd gespeeld door het team van Marten Zeilstra tegen Henk Zijlstra. Na een spannende partij werd het team van Marten Zeilstra eerste en tweede werd het team van Henk Zijlstra.

Voor de derde en vierde plaats werd gespeeld door het team van Jolanda Mulder en het team van Jan Zinger. Deze partij werd  met 13-11 gewonnen door het team Mulder. Het team Zinger ziet af van hun prijs en stelt deze beschikbaar aan het team Van Vleeren! Deze geste werd enorm gewaardeerd.

 

 

 

Havelte wint dorpentoernooi boulen.

 

Havelte wint dorpentoernooi boulen.

 

De jeu de boulers uit Havelte zijn winnaar geworden van het dorpentoernooi, dat gehouden werd op het terrein van Vledderboules. Voor de eerste keer werd dit georganiseerd.

40 Deelnemers melden zich om half tien bij de wedstrijdleiders Marten Zeilstra en Jolanda Mulder. Na een kop koffie met krenten wegge en het openingswoord van voorzitter Henk van Vleeren kon men los. De spelers werden gemixt en dat leverde leuke partijen, maar ook leuke gesprekken. Sommige spelers kwamen familie tegen en anderen zagen oude schoolkameraden terug. Een bijzondere ontmoeting in een ontspannen sfeer.

TV Drenthe aanwezig voor een live-uitzending.

Een stukje promotie door TV Drenthe in het programma ‘Op Tjak’ waar we erg blij mee zijn. Er werd intussen rustig doorgespeeld en na twee partijen werd de balans opgemaakt. Onder het genot van een broodje werden de prijzen uitgereikt.

Winnaar is Havelte geworden. Bertus Jonkers mocht de slagroomtaart,geschonken door Echte Bakker Kok uit Noordwolde, in ontvangst nemen. Tweede was Wolvega en derde Appelscha.

Winnaars individueel zijn: 1, Jitske Oosterloo Wolvega, 2. Roelof Bosman Havelte. 3. Charles Boss Appelscha. Poedelprijs Corry Welles uit Appelscha.

Een geslaagd toernooi dat voor herhaling vatbaar is.

Het toernooi werd mogelijk gemaakt door sponsoring van stoffeerbedrijf Jan van der Laan uit Oldeholtpade en Any-computers uit Noordwolde

 

 

Bostoernooi

Sfeer kenmerkt twintigste Bostoernooi Vledderboules.

Vledder. Zaterdag 28 september is het twintigste bostoernooi gehouden van de Vledderbules uit Vledder. De datum was een week naar voren geschoven, omdat volgende week NPC gespeeld wordt. Wedstrijdleider Joop Kroon kon 32 teams uit de noordelijke provincies welkom heten en om 10.00 uur werden zij het bos ingestuurd, nadat de spelregels waren uitgelegd. Ondanks slechte weersvoorspellingen viel dit achteraf tocht ontzettend mee. De spelers waren dan ook erg enthousiast. In het bos is het niet te voorspellen hoe de boule bij de but zal komen. Je hebt te maken met rare obstakels, waardoor je steeds weer voor verrassingen komt te staan.

Na vijf voorgelote partijen kon de uitslag bekend worden gemaakt.

De prijzen zijn in diverse categorieën verdeeld.

1e prijs Jolanda Mulder/Tonny de Bruin, Vledderboules 5 + 40

2e prijs Dolf van der Veen/Herman Kappel, Hattem 5 + 33

3e prijs Rolf van Vliet/Gerda Slagter, Hefshuizen 4 + 30

4e prijs Willie en Annie Roelofs, Holwerd 4 + 27

5e prijs Jan Snijder en Roelof Teunissen, Zuidwolde 4 + 22

6e prijs Johan en Annie Westerhof, Steenwijk 4 + 21

7e prijs Pieter Eggink/Albert Uneken, Vledderboules 3 + 20

8e prijs Jan en Grietje Olijve, Hardenberg 2 + 4

9e prijs Ties Slagter /Riet van Kesteren, Hefshuizen 1 – 16

10 e prijs Marten Slager/ Baukje van der Zwaag, Holwerd 0 – 31

Voor de spelers, die niet in de prijzen vielen was er een verse worst. Ontspannen sfeer en vriendschap kenmerkten het toernooi.

 

 

Andries Oldersma toernooi.

Op de zonovergoten zondag 22 september stonden 19 teams klaar de strijd aan te binden tijdens het  Andries Oldersma toernooi, vernoemd naar een van de oprichters van onze vereniging. Er waren 2 voorgelote partijen, waarna de verdeling in A, B en C poules plaatsvond. Tussen de partijen door konden de deelnemers én bezoekers genieten van de heerlijke consumpties die de medewerkers van de keuken- en bardienst aanboden. Het toernooi werd geleid door Nel Garrelfs.

Tegen 13.00 uur was de poules indeling bekend en konden de laatste drie partijen worden gespeeld. Daarna werd bekend gemaakt wie de winnaars waren, aan wie fraaie vleesprijzen werden uitgedeeld. Het toernooi is gewonnen door Eva Somi en Miep de Vries van la Boule au But met 3 gewonnen partijen en 19 pluspunten.

Van Vledderboules vielen in de prijzen:

Poule B

Eerste prijs

B1: Alexander Kortekaas en Jan Zinger, 3 + 24

B2: Vrouwkje en Joop Kroon, 3 + 20

Tweede prijs

B1: Jolanda Mulder en Jan van Nieuwenhoven, 2 + 9

B2: Reinder Zuil en Ben van Vleeren, 2 + 2

 

 

Pannenkoekentoernooi

                                       Louwrens Burema wint pannenkoekentoernooi.

Op 31 augustus is het pannenkoekentoernooi gehouden onder zeer goede weersomstandigheden. Het toernooi was iets naar voren op de kalender geplaatst en of dat nu de reden was dat er minder deelnemers waren dan vorig jaar blijft de vraag. Zestien deelnemers meldden zich voor het toernooi, dat voor de vijfde keer werd gehouden. Aan de pannenkoeken tafel schoven later nog drie leden extra aan. Jolanda Mulder gaf het startsein voor een toernooi met drie partijen. Even over vijf uur was de laatste wedstrijd gespeeld. Winnaar van het toernooi is Louwrens Burema geworden met 3 + 25 , tweede Bert Kuitert 3 + 15 en derde Emmy Kruijsman 2 + 14.

Pannenkoeken om te smullen.

Om vier uur staken Jan van Nieuwenhoven en Jolanda Mulder de branders aan en bakten voorzichtig de eerste pannenkoeken. Het beslag was reeds thuis klaargemaakt door Aafje de Roos en dat scheelde een stuk werk. Toen de eerste pannenkoeken klaar waren roken de spelers de geur en kreeg men er al zin in. Ook Aafje schoof later bij om te helpen bakken. Voor de wedstrijd was  de party tent opgezet en de deelnemers zochten dan ook snel een plaatsje onder het dak en rond de tafels. Door bij elkaar te zitten werd de gezelligheid vergroot. Ieder genoot dan ook van de pannenkoeken met kaas en spek of zonder iets, maar wel met veel stroop en suiker.

 

 

 

 

BARBECUE TOERNOOI VLEDDERBOULES

 

 

Zaterdag 17 augustus vond het jaarlijkse barbecue toernooi plaats. Wedstrijdleider Joop Kroon gaf om half twee het startsein voor drie voorgelote jeu de boulespartijen. Dertig leden namen bezit van de banen die door de regen van de nacht ervoor nogal onberekenbaar waren geworden. Gelukkig was het bijna de hele middag droog; toen om vijf uur iedereen klaar was, begon het te regenen.

De uitslag was als volgt:

1 Jolanda Mulder 3+22 op onderling resultaat

2 Diet van der Weerd 3+22

3 Louwrens Burema 3+21

Strooiprijzen waren voor Albert Uneken, Jan Visscher en Adje Put.

Streekslager Huisman had inmiddels de barbecue geplaatst. Vice-voorzitter Reinder Zuil heette iedereen welkom en stond nog even stil bij het belang van vrijwilligers voor een vereniging. De vuren werden ontstoken en het bakken kon beginnen. Buiten het vlees waren er heerlijke salades, gemaakt door Vrouwkje Kroon en Nel Garrelfs.

Normaal kunnen we heerlijk buiten zitten, maar regen gooide roet in het eten, dus was de kantine een uitstekend toevluchtsoord.

Het ijsje tot slot maakte deze dag compleet.

Het bestuur en de toernooicommissie kijken terug op een ontspannen en geslaagd toernooi.

 

Strijd om het doubletkampioenschap.

Strijd om het doubletkampioenschap.

Op zaterdag 3 augustus streden 10 teams om het clubkampioenschap doubletten. Na de opening door wedstrijdleider Joop Kroon konden de teams los. Er moesten 5 partijen gespeeld worden met daarna een finale voor de 1e en 2e plaats. En gestreden werd er. Na 5 partijen werd de balans opgemaakt voor de finale. Bert Kuitert en Adje Put stonden in de finale tegen Reinder Zuil en Henk Schipper. Bert en Adje trokken aan het langste eind en zijn doubletkampioen 2019. Ze mochten even de beker vasthouden welke ze tijdens de jaarvergadering, voorzien van een inscriptie, overhandigd krijgen. Op plaats twee eindigden Reinder Zuil en Henk Schipper en op plek drie Marten en Gerie Zeilstra. De winnaars kregen een lekkernij van de warme bakker en voor de andere strijders was er een chocoladeprijs.

Het bestuur en de toernooicommissie kijken terug op een geslaagd kampioenschap.

 

Geslaagd 50+ toernooi.

 

Op de zon overgoten baan van jeu de boulesvereniging Vledderboules werd woensdag 17 juli het 50+ toernooi georganiseerd voor eigen leden en wedstrijdlicentiehouders van andere verenigingen. 40 Teams haden zich aangemeld en uit alle windstreken waren zij afkomstig. In totaal waren 14 verenigingen vertegenwoordigd. Wedstrijdleider Nel Garrelfs was enthousiast over de grote deelname en de diversiteit van de clubs. Om even voor tienen kon er begonnen worden, nadat de indeling en de spelregels bekend waren gemaakt. Begonnen werd met 2 voorgelote partijen en afhankelijk van het resultaat werd 's middags een indeling gemaakt van drie poules. 2 Poules met 16 teams en 1 poule met 8 teams. Na drie wedstrijden gespeeld te hebben werd de balans opgemaakt. Het beste team van de dag werd het team Derks/Termaat van de petanquevereniging de Bouledozers uit Zwaag, Noord-Holland met 5 gewonnen partijen en een plus van 48. Zij mochten de all-over prijs in ontvangst nemen in de vorm van een fles wijn. De prijzen bestonden uit natura en werden uitgereikt door Nel Garrelfs en Joop Kroon.

De volledige uitslag:

A-poule 1e prijs: Derks/Termaat, Dijkstra/van Nus, Zeilstra/Zeilstra, Hegteler/Smit, Schaaf/Schaaf.

A-poule 2e prijs: Buiter/Jongert, Zinger/Heynis, Askes/Pot, de Vries/Lintveld.

B-poule 1e prijs: Eleveld/Kalter, v.d.Meer/v.d.Meer, Hosper/Hosper, Kuitert/van Vleeren

B-poule 2e prijs: Kroon/Kortekaas, Hulsman/Kramer, Hulsman/Hulsman, Laagland/Westerhof.

C-poule 1e prijs: Burema/Burema, Wolthuis/Wolthuis.

C-poule 2e prijs: Peper/Peper, Elzinga/Westerhof.

 

 

Midzomernachttoernooi 2019 Vledderboules

Midzomernachttoernooi 2019 Vledderboules

 

Op zaterdagavond 22 juni 2019, de kortste nacht van het jaar, vond het gebruikelijke Midzomernachttoernooi plaats. Een twintigtal mensen, onder wie twee introducées, had zich aangemeld om gezellig drie partijen te komen boulen.

Om 21.38 uur werd door het eerste fluitsignaal aangegeven dat men met het starten van de eerste partij kon beginnen. De stemming zat er goed in. Afgesproken was dat er op tijd gespeeld zou worden, na één uur werd de partij afgeblazen. Voor middernacht werd er nog een mooie partij gespeeld.

Daarna werd iedereen getrakteerd op Donder en Bliksem, een anijslikeurtje uit de buurt van Vledder. Voor degenen die niet zo van zoetigheid hielden, was er ook Beerenburg en voor degenen die geen alcohol wilden gebruiken was er een heerlijke jus d’orange aanwezig. De hele avond en nacht konden we genieten van de heerlijke hapjes, die door Geeske van Vleeren en Annie Brugging waren klaar gemaakt. Vooral de gevulde eieren waren in trek!

Om 00.25 uur werd de laatste partij gespeeld die net iets voor 01.25 uur zonder fluitsignaal gereed was.

De uitslag van de drie partijen was als volgt:

1.        1)  Louwrens Burema met 3 gewonnen partijen en 30 pluspunten

2.        2)  Jan Brugging met 3 gewonnen partijen en 8 pluspunten

3.        3)  Jan van Nieuwehoven met 2 gewonnen partijen en 19 pluspunten.

Deze winnaars ontvingen een mooie plant in een leuk gekleurde pot!

Verder kregen Peter ten Berge, Jannie ten Berge, Bert Kuitert, Wil Put en Annie Brugging een heerlijk tablet chocolade. Ze waren respectievelijk 6de, 9de, 12de, 15de en 19de geworden.

Om 01.45 uur werd het gezellige Midzomernachttoernooi gesloten en vertrok iedereen huiswaarts.

 

Fantastisch jubileum weekend  18 en 19 mei 2019 Vledderboules


Het Lustergeonplein was zaterdag 18 mei omgetoverd in de bij de petanque sport behorende Franse sferen; werd opgeluisterd door kunstenaars in de trend van het Montmartre  en door de prachtige muzikale klanken van het Noordwoldiger Accordeon Orkest.

Op deze droge en zelfs zonnige zaterdag -  ondanks dat de weerdeskundigen niet helemaal een mooie dag voorspelden - werden de leden van Vledderboules vanaf 09.30 uur verwacht op de locatie van het Sportcomplex De Lange Wanden, waar ze verwelkomd werden door voorzitter Henk van Vleeren. Aandacht werd besteed aan het voor de leden beschikbare jubileum boekje, waar Bert en Gerda Kuitert een grote bijdrage aan hebben geleverd.  Na het nuttigen van een heerlijke kop koffie of thee, vergezeld van een voor het jubileum toepasselijk gebakje van Bakker Kok, konden de leden met de trekkertram van Jan van Erp naar Café Restaurant De Tippe worden vervoerd, waar een jeu de boules baan speciaal was aangelegd. Otten Infra zorgde voor het zand en Greenfixx voor de aankleding. Het terrein was met vlaggen, spandoeken en tenten van De Tippe een fleurig geheel.

Burgemeester opent het toernooi.

Nadat burgemeester Rikus Jager de feestelijkheden voor Vledderboules had geopend en de eerste boule had gegooid, begon tegen 11.00 uur voor 50 leden, die zich hadden ingeschreven, het jubileumtoernooi. Er zijn drie partijen gespeeld van 45 minuten. Ook was er veel belangstelling van inwoners van Vledder, die kwamen kijken hoe er gespeeld werd en even een praatje aanknoopten met bekenden. Om 15.00 uur werd de laatste boule gespeeld en daarna werden de feestelijkheden verplaatst naar de kantine en het terras van Vledderboules. Dankzij de voortreffelijke bezetting achter de bar, waardoor de eigen mensen van Vledderboules van de lekkere hapjes en drankjes konden genieten, werd tegen 16.00 uur na het woordje van de voorzitter en de wedstrijdleider Cora Niehaus de prijswinnaars van het boulen bekend gemaakt.

Winnaars jubileumtoernooi.

De grootste beker ging naar Gerie Zeilstra, de beker voor de tweede prijs naar Jan van der Laan en de derde was voor  Louwrens Burema; allen hadden ze drie partijen gewonnen!

Receptie

De jubilarissen Joop en Vrouwkje Kroon en Jan van Nieuwenhoven werden gehuldigd en gingen met een passend cadeau en bloemen naar huis. In de kantine is een foto van het drietal opgehangen.

Guillaume Spiering districtscoördinator van de  NJBB  kwam de vereniging feliciteren en zette oud secretaris, Vrouwkje Kroon, extra in het zonnetje door haar te onderscheiden met de bronzen speld van de NJBB voor haar verdiensten voor de club. Daarna was het de moment aangebroken dat het cadeau van de leden werd aangeboden. Het oudste lid Maarten Dubbelman (91) overhandigde een laptop aan de  penningmeester, die vol trots het cadeau liet zien. Riet Dubbelman feliciteerde de vereniging met de behaalde mijlpaal.

Ook delegaties van andere verenigingen, buren en sponsoren kwamen Vledderboules met het 25 jarig bestaan feliciteren.

Op het terras was het goed toeven.

Na wat lekkere drankjes werd de grill aangestoken en kregen de aanwezigen een heerlijk broodje hamburger, al dan niet vergezeld van gebakken uien, curry saus en mayo, voorgeschoteld, gebakken door Jan van Nieuwhoven en Hilbert Oukes. De stemming zat er goed in!

Na een zeer geslaagde dag gingen de leden voldaan naar huis!

Boottocht

De volgende dag stond een rondvaart op het programma. Om 11.00 uur stond een bus klaar van toeringcarbedrijf Brinkzicht en gingen 60  leden naar Sneek  waar een party boot klaar lag voor een rondvaart over de Friese meren . Aan boord kon men genieten van een uitgebreide lunch. Ook was hier aan de muziek gedacht en werd er luid meegezongen op de klanken van een harmonica van Louwerens van der Weerd. Na afloop bracht de bus ieder weer naar Vledder, waar In restaurant Het Meer  nog een diner klaar stond en de “Dwingelders”, Albert en Geesje Uneken, Pieter en Trijnie Eggink, nog voor een verrassend optreden zorgden. Het refrein willen we u niet onthouden:

                               Nie knieze, nie zeure da's hartstikke fout,

                               Vergeet nie te leve want straks ben je oud.

Het weekend kon niet beter. Allemaal bedankt. Het was fantastisch. Het bestuur.

 

Arie Heijnis en Han Slüter winnaars voorjaarsbondstoernooi Vledderboules.

 

 

Zondag 14 april organiseerde jeu de boulesvereniging Vledderboules het voorjaarsbondstoernooi. 20 Koppels hadden zich hier voor opgegeven. Even voor 10.00 uur opende wedstrijdleider Joop Kroon het toernooi en konden de spelers los. Na een wat koud begin werd het met het zonnetje er bij al snel een heerlijke bouledag. Na twee voor gelote partijen werd een poule indeling gemaakt. In iedere poule waren er vleesprijzen te winnen, waar fanatiek om werd gestreden. Aan het eind van de dag kon de wedstrijdleider de balans opmaken en de prijswinnaars bekend maken. In de C-poule wonnen G.J. en L. de Roos de eerste prijs, M. Elzinga en A. Westerhof de tweede en J. van Nieuwenhoven en J. Mulder de derde. In de B-poule was de eerste prijs voor J. en M. Olijve, de tweede voor F. en M. Elzinga en de derde voor J. Scheffer en J. Knol. Er waren 2 A-poules; in de A2-poule waren het A. Heijnis en H. Slüter die er met de eerste prijs vandoor gingen en V. Kroon en A. Kortekaas werden tweede. In de A1-poule wonnen J. Westerhof en W. Vos de eerste prijs, Middelbos en Koehoorn de tweede. De dagwinnaars met 5 gewonnen partijen zijn A. Heijnis en H. Slüter geworden en kregen van de wedstrijdleider een fles wijn.

Na afloop bedankte Joop Kroon een ieder die zich voor deze dag heeft ingezet en blikte terug op een gezellig en goed verlopen toernooi.

 

Vrouwkje Kroon klaverjaskampioen.

 

Op een koude en winderige vrijdag 12 april waren we blij dat we binnen mochten spelen. Na wat onduidelijkheid over de aanvang van de klaverjasmarathon, ter afsluiting van het klaverjasseizoen 2018/2019, mochten we iets na 15.30 uur naar binnen, waar de kachel al voluit brandde: wat heerlijk, een aantal van de klaverjassers had het wel een beetje koud gekregen buiten. Gelukkig waren we met 17 spelers: dit hield in dat er eentje vrijgeloot werd die daarvoor in de plaats wel een leuk aantal punten kreeg.

Zoals gebruikelijk werd er na twee bomen gespeeld te hebben, genoten van de heerlijke erwtensoep, met als bijgerecht roggebrood en stokbrood met katenspek. Daar was het nu dan ook echt het weer wel voor! Want na het eten begon de zon te voorschijn te komen!

Na het diner werden er nog drie bomen gekaart en daarna vond de prijsuitreiking plaats, niet alleen van de klaverjasmarathon van vandaag, maar ook van het seizoen 2018 / 2019.

Op verzoek van de klaverjasleiding, reikte Cora de prijs uit aan degene, die al sinds jaren heel erg actief is geweest voor zowel onze vereniging, als voor de organisatie van het klaverjassen: Vrouwkje Kroon had in dit seizoen wel 44.975 punten gescoord en was eerste geworden en kreeg een prachtige bos bloemen overhandigd. Zij werd op korte afstand gevolgd door Sijgje Witmus met 44.794 punten en Annie Brugging met 44.472 punten. Op de jaarvergadering volgend jaar zal Vrouwkje de wisselbeker overhandigd krijgen.

Daarna was de prijsuitreiking van de klaverjasmarathon aan de beurt en wederom werd Vrouwkje Kroon eerste met 8.482 punten, direct gevolgd door Joop Kroon met 8.478 punten. Derde werd Henk Zijlstra met 8.196 punten.

Daarna werden Vrouwkje Kroon en Cora Niehaus in de lentebloemetjes gezet als dank voor hun inzet gedurende dit klaverjasseizoen. In september 2019 gaan we weer verder!

 

Hillie Zuil kampioen zomertijdtoernooi.

 

Zaterdag 6 april was het een gezellige drukte bij de Vledderboules op de Lange Wanden in Vledder. 24 Leden hadden  zich opgegeven hadden voor het jaarlijkse zomertijdtoernooi. Zij gingen de strijd met elkaar aan om uit te maken wie zich de kampioen van 2019 mocht noemen. Nadat de eerste ronde bekend was gemaakt gingen ze los. Vanaf het begin hing er een ongedwongen sfeer op de banen. Na 2 partijen te hebben gespeeld kon iedereen genieten van een kopje soep, gehaktbal of een tosti.

’s Middags werden er nog 2 partijen gespeeld en toen om goed vier uur en de laatste partij uitgespeeld was werd de balans opgemaakt. Daaruit bleek dat Hillie Zuil met vier gewonnen partijen de meeste punten verzameld had en zich daardoor kampioen mocht noemen. Jolanda Mulder eindigde als tweede met ook vier gewonnen partijen evenals Sijgje Witmus, die derde werd. Jentina Koning werd vierde met drie gewonnen partijen. Verder waren er nog vijf “strooiprijzen”. De prijswinnaars werden door Jolanda Mulder in de bloemetjes gezet.

 

DISTRICTSKAMPIOENSCHAP TÊTE À TÊTE BIJ JEU DE BOULESVERENIGING VLEDDERBOULES IN VLEDDER

 

 

Op de laatste zondag van maart 2019, maar ook de eerste dag van de zomertijd, werden bij de Vledderboules in Vledder het Districtskampioenschap Tête à Tête gespeeld voor de Pétanque verenigingen in het District Noord. Dit kampioenschap, dat rond deze tijd ook in de andere zeven districten plaatsvindt, is een pilot voor het nieuwe nationaal kampioenschap Tête à Tête met districtsgewijze voorronden. Elk districtskampioenschap is een zelfstandig kampioenschap dat tevens geldt als kwalificatietoernooi voor het NK Tête à Tête dat op zondag 14 april 2019 in Oisterwijk plaatsheeft. Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem.

Dit districtskampioenschap wordt in drie categorieën gehouden: mannen, vrouwen en jeugd.

Al vóór het meldingstijdstip van 09.30 uur waren de meeste deelnemers al ingeschreven. Deelnemers waren lid van Boel Plezier Assen, Boulegoed Harlingen, But ’84 Steenwijk, De Blède Boulers Mildam, De Boskboulers Beetsterzwaag, Flying Boules Emmeloord, JBV Coevorden, Le Biberon Leeuwarden, Lemsterland, Sur-la-Tête Meppel, SVP Drachten, Vledderboules en La Boule au But Sneek.

Na een heerlijke kop koffie met cake genuttigd te hebben, werd het openingswoord uitgesproken door Sake Dijkstra, die samen met Paul Wagenaar de wedstrijdleiding verzorgde. Tegen 10.15 uur konden de spelers tegen elkaar aantreden. Er werd op tijd gespeeld: na 45 minuten werd de bel geluid en mochten er nog twee mènes worden gespeeld. Na een pauze van circa 20 minuten werd begonnen met de volgende ronde.

De 31 mannen speelden zes en de negen vrouwen vijf rondes. De drie jeugdspelers speelden een halve competitie plus finale.

De weergoden waren ons gunstig gezind: er is geen druppel regen gevallen. Er werd vlot en sportief gespeeld en de rondes waren heel erg spannend te noemen.

Nadat de mannen vijf rondes hadden gespeeld leek het erop dat Rik Moorlag van But ’84 derde zou worden, maar na een heel spannende zesde ronde was de eindstand als volgt:

1.       Dick Askes van Boel Plezier

2.       Hans Timmermans van Le Biberon

3.       Aede Jan Stienstra van Boulegoed

Deze drie heren gaan door naar het Nationaal Kampioenschap.

 

De vrouwen hebben vijf rondes gespeeld. Heel opmerkelijk is dat degene die voor een andere speelster in de plaats is gevraagd, zowaar de eerste prijs won:

1.       Nelly Schaaf van de Blède Boulers

2.       Gerie Zeilstra van Vledderboules

3.       Vrouwkje Kroon van Vledderboules

Bij de vrouwen gaan de nummers 1 en 2 door naar het Nationaal Kampioenschap.

 

De jeugdspelers hebben als volgt gespeeld:

1.       Rens de Roos van de Blède Boulers

2.       Bart Schoot van Boulegoed

3.       Lars de Roos van Lemsterland.

Rens de Roos en Bart Schoot gaan door naar het Nationaal Kampioenschap.

 

Nadat de medailles omgehangen waren en degenen die de eerste prijs wonnen een prachtige bos bloemen kregen overhandigd was het kampioenschap tegen 17.30 uur afgelopen.

Wij wensen de spelers die aan het NK deelnemen heel veel succes toe bij het Nationaal Kampioenschap Tête à Tête op 14 april a.s. in Oisterwijk!

 

Jolanda Mulder wint Krokustoernooi.

 

Krokussen hebben iets met Vledderboules. Op de eerste zaterdag in maart wordt dan namelijk het Krokustoernooi voor de leden gehouden. Om half tien werd begonnen, nadat Joop Kroon en Cora Niehaus de indeling hadden bekend gemaakt. Twintig deelnemers hadden zich gemeld en omdat de meesten mooi op tijd waren om nog een kop koffie te drinken zat de stemming er dan ook goed in. Onder gunstige weersomstandigheden werden vier partijen gespeeld. 's Morgens twee en na de lunch weer twee. Om half één hadden Coby en Hilbert Oukes met behulp van Aafje de Roos de koffietafel klaargezet. Goedgevuld met heerlijk suikerbrood en krentebrood gesponsord door echte bakker Kok uit Noordwolde. Snackbar Bartje sponsorde met een aantal kroketten en met de eigen gemaakte soep was de maaltijd compleet. Iedereen vond het dan ook erg lekker. Om vier uur kon Cora de uitslag bekend maken. Winnaar: Jolanda Mulder 4 + 24, 2e Jan van Nieuwenhoven 3 + 18,

3e Bert Kuitert 3 + 17, 4e Willem Brugging 3 + 15. Verder waren er strooiprijzen voor Joop Kroon, Peter ten Berge, Jannie ten Berge, Mina Visscher, Reinder Zuil en Jaap Bruijne. Al met al weer een geslaagde dag.

 

 

LEDENVERGADERING

Henk van Vleeren nieuwe voorzitter.

Vrouwkje Kroon gehuldigd.

Vice-voorzitter Reinder Zuil kon 35 leden welkom heten op de algemene ledenvergadering, die 19 februari 2019 is gehouden. In zijn openingswoord stond hij stil bij het overlijden van Jan Vreeling. Naast de traditionele verslagen werden ook de kampioenen van 2018 gehuldigd en hun naam is op de wisselbeker geplaatst. Ieder ontving een blijvende herinnering. Het bestuurslid Marten Zeilstra werd herkozen en Vrouwkje Kroon stelde zich niet weer herkiesbaar vanwege drukke werkzaamheden, na 18 jaar secretariaatswerkzaamheden te hebben verricht. Vice-voorzitter Reinder Zuil sprak lovende woorden tot de scheidende functionaris, die altijd zeer betrokken is bij de activiteiten van de vereniging en de zaken op goed op orde heeft. Zij is een betrokken vrijwilliger, die er alles aan doet om de vereniging gezond te houden. Zij ontving als waardering voor haar werk een wandbord met inscriptie, een boeket bloemen en een dinerbon.Vrouwkje bedankte op haar beurt de leden en het bestuur voor de prettige samenwerking.

In de vacature van voorzitter werd Henk van Vleeren gekozen, waarmee in een langdurige vacature is voorzien. In de vergadering werd extra aandacht besteed aan het 25 jarig bestaan, dat op 18 en 19 mei gevierd wordt met boulen op het plein en een boottocht over de Friese meren. Om 22.00 uur kon Reinder onder dankzegging voor de inbreng de vergadering sluiten.

 

 

Snerttoernooi

Arie Heynis winnaar snerttoernooi.

 

In het jaar dat Vledderboules 25 jaar bestaat, werd zaterdag 2 februari het eerste toernooi van het jaar gespeeld. 22 Boulers kwamen naar het speelterrein aan de Middenweg om te strijden om de hoogste eer op een toernooi dat in het teken van snert stond. Het was geen snert weer, maar wel koud, doch dat mag de boulers van Vledder niet deren. 's Morgen twee partijen, daarna gezamenlijk aan de heerlijke warme snert van Streekslager Huisman met roggebrood en spek. Om half twee weer naar de banen voor  weer twee partijen. Alleen de behaalde punten werden opgeteld, waardoor ook, al win je niet alle partijen, hoog kunt scoren. Winnaar is geworden Arie Heynis met 52 punten (op basis van onderling resultaat), gevolgd door Vrouwkje Kroon ook met 52 punten, 3e Jolanda Mulder 50 punten. Verder waren er nog chocoladeprijzen voor Joop Kroon 46p. Nel Garrelfs 42p. Henk van Vleeren 39p. Jan van Nieuwenhoven 32p. en Cora Niehaus 30p.  De bar- en keukenmedewerkers Coby en Hilbert Oukes hadden alles goed onder controle en verdienen een pluim voor hun inzet. Het was weer een geslaagd toernooi en voor herhaling vatbaar.

 

 

 

Opsteker van het jaar voor Henk Zijlstra.

Aan het begin van de speelmiddag werd maandag 7 januari Henk Zijlstra in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van vice-voorzitter Reinder Zuil de opsteker van het jaar, vergezeld van een bloemetje. Door scheidsrechters- en trainingscursus van de NJBB te volgen en dit uit te dragen aan de leden heeft Henk veel bijgedragen aan bewuster spelen en misschien wel  verhoging van het niveau.  Zijn aanwijzingen dragen er toe bij dat er meer beleving is in het spel en het plezier toeneemt. Ook als scheidsrechter is hij bij veel toernooien ingeschakeld. Jaarlijks zorgt hij voor een training met uitleg van de spelregels.

Hij is voor velen een vraagbaak.  “De opsteker is jou van harte gegund en zie het als een beloning voor jouw inzet voor de vereniging” aldus Reinder.

 

 

Nieuwjaarsreceptie 2019

Nieuwjaarsreceptie in een nieuw jasje.

 Zaterdag 5 januari organiseerde Vledderboules de nieuwjaarsreceptie. Dit jaar is er voor gekozen om eerst twee partijen de boulen en om daarna met zijn allen in de kantine te proosten op het jubileumjaar. Vice voorzitter Reinder Zuil blikte terug op het afgelopen jaar met de mooie momenten en momenten van verdriet en gemis. Het aantal leden vertoont een lichte daling. Nieuwe leden worden warm onthaalt.

Het komende jaar staat in het teken van de 25 jarig jubileum. Op 18 en 19 mei wordt dit op grote wijze gevierd.

Reinder eindigde met de woorden:

wij wensen jullie iets goeds, iets lekkers

iets gek, iets gekkers

iets aardigs, iets liefs

maar hoe dan ook, iets positiefs

Onder het genot van een hapje en een drankje werden tijdens deze gezellige en ongedwongen bijeenkomst de nieuwtjes uitgewisseld. Al met al een geslaagde middag en een goed begin van het nieuwe jaar.

 

 

KNIEPERTIES

 

 

Woensdag 5 december zijn de knieperties voor de Kerstmarkt gebakken. Het beslag van Truida voldeed weer aan alle eisen en met 14 ijzers werden er mooie, platte, ronde knieperties van gemaakt. 3000 stuks liggen klaar, verpakt in zakjes van 10 stuks en dit is verzorgd door vijf leden.

Zaterdag 8 december hopen we onze waar aan de man te brengen van 13.00 – 19.00 uur. Ook onze speciale glühwein zal worden aangeboden. Kom deze dag een kijkje nemen rond de kerk in Vledder en…….neem de portemonnee mee!

 

Verrassingstoernooi

Verrassingstoernooi 2018

Op 24 november is het Verrassingstoernooi van de Vledderboules  gespeeld. Er hadden zich 28 leden opgegeven. Na de opening van het toernooi door wedstrijdleider Cora Niehaus konden de spelers los. Er werden eerst drie “gewone” partijen gespeeld, niet tot 13, maar tot 11 punten. Daarna waren er nog 2 spelletjes; de eerste was lijntje gooien. De hoogste score was 6 punten per boule en de tweede spel was blikgooien. Drie blikken stonden op een rij en je moest ieder blik raken. Hier waren per blik 2 punten te verdienen.

Om ongeveer vijf uur werd de balans opgemaakt en konden de prijzen worden uitgereikt. Annie Bruggink en Jolanda Mulder hadden voor iedereen een prijs gekocht, vrolijk ingepakt in Sinterklaaspapier.

De 1e plaats was voor Gerrie Bruggink, 2e Jolanda Mulder, 3e Peter ten Berge en 4e was Jan Bruggink.

 

Het was heerlijk bouleweer en de Toernooicommissie en de deelnemers kunnen terugkijken op een gezellige boulemiddag.

 

De Meagies sluiten het seizoen af

De Meagies sluiten het seizoen 2018 af op woensdag 14 november. Op deze mooie herfstdag spelen we twee partijen met in de pauze een feestelijke traktatie bij de koffie/thee. Gezellig babbelend met altijd diverse onderwerpen. Na de tweede partij is het handenwassen en dan naar de overkant De Wilde Hof, onze nieuwe sponsor.  De pannenkoeken waren prima gebakken, maar ook een andere keuze werd met zorg opgediend. Knusjes was het in dit restaurant, we hebben genoten. In maart 2019 gaan we weer opstarten. Dames:  een specifieke meagiesmiddag is  een sportieve, sociale aanvulling 1 x per maand op de speelmiddagen van Vledderboules. Welkom in het nieuwe jaar!

 

AED Opfriscursus

Doubletten toernooi

VERSLAG VAN HET DOUBLETTE TOERNOOI, gehouden op zaterdag 3 november 2018

Dit jaar zou het doublette toernooi eerst in de zomer worden gespeeld, maar o.a. vanwege de hoge temperatuur is besloten om het toernooi toen niet door te laten gaan. Vandaar dat op deze zonnige november zaterdag 10 teams aantraden voor een sportieve dag.

Er werden 5 partijen gespeeld. Na iedere partij werd door de wedstrijdleider, Cora Niehaus, op de wedstrijdkaart aangegeven tegen welk team de volgende partij gespeeld zou worden.

Ondertussen konden we genieten van de heerlijke soep, die onze keuken koninginnen gefabriceerd hadden, tosti’s en gehaktballen, waarvan de twee laatste nog lekkerder gemaakt konden worden met heerlijke sauzen.

Er werd sportief en gezellig gespeeld. Om ca 17.45 uur was het resultaat van de laatste partij, een zeer spannende, tussen Albert Kranendijk/Alexander Kortekaas en Geeske en Henk van Vleeren (het stond zelfs 12-12) bekend. Daarna werd de finale partij gespeeld tussen de teams van Albert Kranendijk/Alexander Kortekaas (4+21) en Henk Zijlstra/Jan Pit (4+20). Deze partij is gewonnen door het team van Albert Kranendijk met 13-4.

De prijsuitreiking vond plaats door Jolanda Mulder, die voor prachtige en lekkere prijzen had gezorgd!

1e Albert Kranendijk en Alexander Kortekaas

2e Henk Zijlstra en Jan Pit

3e Marten en Gerie Zeilstra 4+19

4e Arie Heijnis en Jan Zinger 3+25

5e Jan van der Laan en Cora Niehaus 3+7

6e Reinder en Hillie Zuil 2+6

7e Peter en Jannie ten Berge 2-14

8e ged. Joop en Vrouwkje Kroon 1-19

8e ged. Jan van Nieuwenhoven en Jolanda Mulder 1-19

10e Henk en Geeske van Vleeren 1-32

Na een gezellige en fijne dag werd het toernooi om 18.45 uur afgesloten.

 

Triplettoernooi 2018

Clubkampioenschap Tripletten.

 

Zaterdag 20 oktober werd het clubkampioenschap tripletten gehouden.  Acht teams hadden zich aangemeld. Wedstrijdleider Joop Kroon deelde mee dat er vijf partijen gespeeld moesten worden, gevolg door één finale. Aan het eind van de dag stond team Pit met vijf winstpunten bovenaan, gevolgd door team Heynis met vier winstpunten.

Een finale moest uitmaken wie uiteindelijk kampioen tripletten 2018 zou worden. De heren Heijnis, Zinger en Kranendijk trokken aan het langste eind en wonnen verdiend van het team Pit, Zijlstra en Zuil met 13 – 6. Zij gingen met de wisselbeker naar huis. De derde prijs was voor het team  Kortekaas, Kroon, Kroon. Voor alle prijswinnaars waren er bloemen en de overige spelers kregen een troostprijs.

 

                                                                                              Bostoernooi ‘Vledderboules’

 

Zaterdag 6 oktober was het jaarlijkse Bostoernooi in Vledder. Een groots evenement voor menig bouler uit de noordelijke provincies , maar ook uit Gelderland, Utrecht en Noord Holland. Met en zonder licentie van de NJBB kon men inschrijven voor deze boulewedstrijd en dat gebeurde honderdentwaalf keer. Op deze zonnige herfstdag kon wedstrijdleider Joop Kroon, die geassisteerd werd door wedstrijdleider i.o. Nel Garrelfs, de spelers verwelkomen. Met een aantal afspraken stuurde hij de spelers het bos in om op de paden de wedstrijd te spelen. In doubletvorm koos men een hoofdpad, een zijpad of waagde men een uitdaging met een verhoging. 

Blaadjes, takjes en halfvergane dennenappels beïnvloedden de worp, vaak tot groot vermaak van de spelers. Geen glad geharkte banen  en dan vraagt de boulessport andere tactieken.

Na iedere wedstrijd liepen de spelers gezamenlijk terug naar de wedstrijdtafel om de uitslag door te geven. In de kantine waren allerlei lekkernijen verkrijgbaar waaronder de heerlijke snert die gesponsord was door Jumbo Noordwolde. Een kleine pauze om even de frustraties van de partij te lozen of juist vol trots de score mee te delen, voor alle belevenissen was een luisterend oor.

Vijf voorgelote partijen werden gespeeld en toen de uitslagen binnen waren, kwamen Nel en Joop al gauw met de uitslag. Tien prijzen werden verdeeld, namelijk:

1             echtp. Burema, Vledder                                                            5 +43 

2             Pit/Zinger, Vledder        grootste overwinning                        5 +38    

3             Van der Veen/Kappers, Hattem                                             5 +38

4             Zijlstra/Faber, Sneek, grootste overwinning                          4 +21

5             Elzinga/Elzinga, Steenwijk                                                      4 +21

6             Sterenberg/Boerma, Uithuizermeeden                                 4 +19   best 4 gewonnen partijen

7             Mulder/Van Nieuwenhoven, Vledder                                     3 +16   best 3 gewonnen partijen             

8             Schoonewille/Van Sleen, Noordscheschut                           2 +2     best 2 gewonnen partijen

9             De Wit/Van de Berg, Menaldum                                           1 +0      best 1 gewonnen partij

10           echtp. Zeilstra, Vledder                                                           0 -25    best 0 gewonnen partijen

En voor alle andere spelers was er een pakket verse worsten.               

Plezier en vriendschap kenmerkten dit 19de Bostoernooi.

 

 

 

Winnaars 1 t/m 4

 

prijswinnaars van de beste van 0, 1, 2, 3, 4, 5 partijen.

 

Andries Oldersmatoernooi

Andries Oldersma Toernooi,

Afscheid scheidsrechter Zijlstra.

Het toernooi vindt plaats onder auspiciën van de NJBB en het betekent dan ook dat het toernooi landelijke bekendheid heeft. Dit jaar was er zelfs een team uit Engeland. Wedstrijdleider Reinder Zuil kon 25 doublettes welkom heten. Nadat de wedstrijdkaarten waren uitgedeeld werd begonnen met twee voorgelote partijen. 's Middags werden afhankelijk van de sterkte drie poules gemaakt:

8 teams in de A-poule, 8 teams in de B-poule en 9 teams in de C-poule. De beste twee van elke poule werden beloond met een vleespakket.

Voor Henk Zijlstra uit Vledder was het deze zondag, tijdens het Andries Oldersma toernooi, de laatste keer dat hij als scheidsrechter optrad. Elf jaar heeft Henk met veel enthousiasme zich ingezet als scheidsrechter voor de NJBB en Vledderboules. Namens het bestuur sprak Reinder Zuil lovende woorden tot de scheidende functionaris en de voorzitter van de toernooicommissie Joop Kroon onderstreepte dit met de overhandiging van een “speciaal” vleespakket en een boeket bloemen.

De winnaar van de dag werd het team Jan Pit en Jan Zinger uit Vledder met 5 gewonnen partijen en 47 pluspunten. Zij mochten naast het vleespakket ook een fles wijn in ontvangst nemen.

De volledige uitslag;

A-poule: 1e prijs: Team J.Pit/J.Zinger, Vledder, G.de Roos/D.Grijpstra, Lemmer.

2e prijs: Team L.Steenhuis/H.Tilman, Groningen, R.de Roos/J.Knol, Lemmer.

B-poule: 1e prijs: A.Buurs/K.Mallaby, Engeland, K.Hoekstra/H. De Jong Joure.

2e prijs: Team L. en H. Burema, Vledder. D.de Vries/A.ten Berge, Mildam.

C-poule: 1e prijs: Team J.Krabbendam/D.Knol, Groningen, H.Laagland/K.Piest, Steenwijk.

2e prijs: J. en V. Kroon, Vledder, L.de Roos/M.v.d.Meer, Lemmer.

 

 

winnaars A

 

Winnaars B

 

Winnaars C

 

Pannenkoekentoernooi

Op zaterdag 15 september werd voor de vierde keer het Pannenkoekentoernooi gehouden. Net als de voorgaande jaren was de deelname groot. Er werden drie voorgelote partijen gespeeld. Toen wedstrijdlijder Marten Zeilstra het startsein gaf voor de wedstrijden begonnen Hillie Zuil en Vrouwkje Kroon het pannenkoekenbeslag klaar te maken. Om half vier staken Jan van Nieuwenhoven en Jolanda Mulder de branders aan en bakten voorzichtig de eerste pannenkoeken. Het duurde niet lang of de spelers roken de geuren over de banen. Dit met gevolg, dat iedereen als een malle aan het boulen ging en om vijf uur aan tafel te kunnen. Rond half vijf ging het bakken in de partytent op volle sterkte: Jolanda, Nel. Hillie en Jan, ze bakten een flinke portie heerlijke pannenkoeken met spek, met kaas of lekker zonder wat, maar wel met dikke stroop en suiker: het was smullen!!!!

 

 

Pannenkoekentoernooi

 

BARBECUE TOERNOOI VLEDDERBOULES

BARBECUE TOERNOOI VLEDDERBOULES

 

Zaterdag 18 augustus gaf wedstrijdleider Marten Zeilstra om precies half twee de indeling voor drie voorgelote jeu de boulespartijen. Vijfendertig deelnemers kozen onder voortreffelijke weersomstandigheden de gewenste banen. De wedstrijden werden vlot afgewerkt, want een ieder wist dat om vijf uur de vuren van de barbecue werden ontstoken. 

De uitslag, dit keer met de plaatsnaam om te laten zien dat de leden van Vledderboules uit een wijde omgeving komen:

1 Wil van Hees, Noordwolde                        3+35

2 Alle Hosper, Joure                                      3+23 op onderling resultaat

3 Henk Hendrikse, Geeuwenbrug                3+23

4 Pieter Eggink, Dwingeloo                          3+21

Strooiprijzen waren voor Marten Zeilstra, Noordwolde, Riek Schipper, Dwingeloo, Marjan Nansink, Nieuwehorne en Trijnie Eggink Dwingeloo. De prijswinnaars kregen de felicitatie met attentie van Jolanda Mulder.

Streekslager Huisman had inmiddels de barbecue geplaatst en de pindasaus brobbelde al lekker toen de spelers de delen uit het vleespakketje gingen bakken. Ook stonden salades uitgestald die Nel Garrelfs en Vrouwkje Kroon hadden verzorgd. En dat viel in de smaak. Het was smullen geblazen.

Toen menig buikje gevuld was, pakte Louwerens van der Weerd zijn muziekinstrument en liet iedereen meedeinen op de vrolijke klanken. Ook het clublied werd uit volle borst meegezongen.

Het ijsje tot slot maakte deze dag compleet. We zien terug op een zeer geslaagd Barbecue Toernooi

 

 

                                                                                                                      Gerie en Marten Zeilstra winnen de Zomeravond Competitie.

Zomeravondcompetitie 2018

Op woensdag 25 juli begonnen 8 teams aan de zomeravondcompetitie. Ondanks dat zich niet zoveel teams hadden opgegeven, werd het een spannende competitie. Vorig jaar speelden de teams 2 keer tegen elkaar, maar dit jaar 1 keer, omdat er twee teams meer waren. Dus er kon geen revanche worden genomen.

Gelegenheidswedstrijdleider Jolanda Mulder had een puntensysteem bedacht om de teams scherp te houden: 3 punten bij winst en de volle 13 punten behaald, 2 punten bij winst maar niet de volle 13 punten behaald, 1 punt bij gelijkspel en 0 punten bij verlies.

Na de eerste dag stonden Marten en Gerie Zeilstra met 5 punten bovenaan, gevolgd door Jan van Nieuwenhoven en Jolanda Mulder, Adje Put en Cora Niehaus, Marjan en Albert Nansink en Reinder en Hillie Zuil met 4 punten en Jacob en Jantje Have, Louwrens Burema en Sjaan van Rijswijk en Joop en Vrouwkje Kroon met 3 punten.

Woensdag 1 augustus werd avond 2 gespeeld. En weer ging het er fanatiek aan toe. Aan het eind van de avond stonden Marten en Gerie nog steeds bovenaan, gevolgd door Joop en Vrouwkje. Louwrens en Sjaan en Jan en Jolanda deelden de 3e plaats.

Woensdag 8 augustus was het D-Day voor de teams. Wie zou Marten en Gerie van de troon kunnen stoten? Niemand dus. Na de laatste partij bleek dat zij nog steeds bovenaan stonden. Wel was het nog spannend wie er op de 2e plek zou eindigen, Joop en Vrouwkje hadden de beste papieren maar verloren de laatste partij waardoor Jan en Jolanda naar deze plek gingen. Ook, omdat Louwrens en Sjaan de laatste wedstrijd verloren. Er werden nog finales gespeeld, maar ook daar was het Zeilstra-team het sterkste team en zijn Marten en Gerie de winnaars geworden. Jan en Jolanda 2e, Joop en Vrouwkje 3e, Louwrens en Sjaan 4e, Reinder en Hillie (Peter en Jannie ten Berge zijn de laatste dag ingevallen) 5e, Marjan en Albert 6e, Jacob en Jantje 7e en Adje en Cora 8e.

Bij de prijsuitreiking gaf Jolanda aan dat er voor iedereen een prijsje was en bedankte Cora voor haar bijdrage voor de prijsjes.

We kunnen terugkijken op een leuke, gezellige en spannende zomeravondcompetitie.

 

 

50+ jeu de boulestoernooi Vledderboules.

 

50+ jeu de boulestoernooi Vledderboules.

Woensdag 18 juli 2018 is het 50+ toernooi georganiseerd voor leden en wedstrijdlicentiehouders van de NJBB. Onder tropische omstandigheden heette vice-voorzitter Reinder Zuil 78 deelnemers hartelijke welkom, die verspreidt uit het hele land naar Vledder waren getogen. Deelnemers aan het toernooi moeten de leeftijd van 50 jaar zijn gepasseerd, maar dat lukt over het algemeen wel bij boulers. Om 10.00 uur maakte wedstrijdleider Cora Niehaus de spelregels en de indeling bekend. De deelnemers hadden intussen een plaatsje in de schaduw van de bomen  gezocht. De temperatuur was intussen al sterk gestegen en water drinken was onontbeerlijk. De organisatie had gezorgd voor emmers water en overal stonden parasols. Begonnen werd met twee voorgelote partijen. Daarna vond indeling plaats in poultjes van 4 en werden nog drie wedstrijden gespeeld.

Het beste team van de dag werd team De Maar/Elsinga van De But '84 uit Steenwijk, met 5 gewonnen partijen en een plus van 35 mochten zij de all-over prijs in ontvangst nemen. Met een fles wijn kunnen zij na genieten van dit mooie toernooi. De prijzen werden uitgereikt door Joop Kroon en Cora Niehaus.

De volledige uitslag:

A1: team Smit/Hegteler- Steenwijk, team De Maar/Elsinga-Steenwijk, team Post/Roussel-Hattem, team Zinger/Heynis-Vledder

A2: team Ten Wolde/Westerhof-Steenwijk, team Kortekaas/Lafaille-Vledder, team Koehoorn/Middelbos-Drachten, team Zeilstra/Zeilstra-Vledder.

B1: team Zuil/Kuitert-Vledder, team Scheffer/Lobosco-Hattem, team Altena/Altena-Drachten, team Hoekstra/Zijlstra-Joure.

B2: team Buitert/Jongert-Groningen, team Eleveld/Kalter-Epe, team Hosper/Hosper-Joure, team Steenhuis/Krabbendam-Groningen.

C: team Burema/Burema-Vledder, team Kramer/partner-Groningen, team Hulsman/Hulsman-Den Helder, team Bekker/Laagland-Steenwijk.

 

 

 

Tête à Tête clubkampioenschap Vledderboules

 

Op zaterdag 16 juni, een mooie zonnige dag, speelden de Vledderboulers het clubkampioenschap Tête à Tête. De wedstrijdleiders Jolanda Mulder en Joop Kroon hadden voor de loting gekozen voor het Zwitserse systeem voor zover dit mogelijk was voor 16 personen. Het waren mooie, spannende partijen met hier en daar een verrassende uitslag. Na drie partijen gingen nog vier spelers voor de overwinning en dat kromp na vier partijen naar twee spelers. Tussen de partijen was een ruime pauze en dan stonden de barmedewerkers klaar met hun drankjes en lekkernijen van keukenprinses Gerda Kuitert.

Ondertussen was er nauw contact met het Vledderse triplette Alexander Kortekaas, Arie Heynis en Henk Zijlstra dat op deze dag uitkwam op het Nederlands Kampioenschap Triplette in Breda. 

De uitslag na vijf wedstrijden is geworden: 

1.      Marten Zeilstra 5 + 43, 2. Jan Pit 5 +31 en 3. Adje Put 4 +25.

Natuurlijk waren er ook weer de chocolade strooiprijzen en de aanmoedigingsprijs. Het was een gezellige, sportieve dag.

 

Voorjaarstoernooi

Warmste voorjaarstoernooi ooit.

 

Aan het onder auspiciën van de NJBB gehouden voorjaarstoernooi van jeu de boulesvereniging 'Vledderboules' uit Vledder werd door 33 deelnemers deelgenomen. Op de warmste 22 april, ooit gemeten sinds de metingen begonnnen in 1901,werd in Vledder onder tropische omstandigheden het toernooi gespeeld. Deelnemers uit het hele land en van eigen vereniging namen deel aan dit landelijk bekend staande toernooi. Na twee voorgelote partijen werd een indeling in poules gemaakt. Totaal 12 A teams, 12 B teams en 9 C teams, die nog drie wedstrijden speelden. Ook van de twee nieuwe banen met grover grind werd intensief gebruik gemaakt. Aan het eind van de middag werd door wedstrijdleider Joop Kroon de balans opgemaakt en waren de prijswinnaars bekend. Op dat moment kwam een buitje over Vledder en spoedde iedereen zich met spoed naar de kantine. De prijzen in natura werden uitgereikt door vice-voorzitter Reinder Zuil. De prijs voor het beste team over de hele dag was voor team Krabbendam-Elzinga uit Groningen met 5 gewonnen partijen en 32 punten. Zij ontvingen naast het vleespakket een fles wijn.

 

 

Klaverjasseizoen 2017/2018

 

Dit seizoen zijn 7 klaverjasavonden georganiseerd in de kantine van jeu de boulesvereniging ‘Vledderboules’ . Om 19.00 uur klonk het startsein voor vier boompjes. Zestien keer werden de kaarten aan iedere tafel geschut en moest in volgorde gespeeld worden met een eigen troefkeuze. Met zo’n inspannende ontspanning krijg je trek en daar werd ook bij toerbeurt voor gezorgd. Bij de drankjes, die veelal geserveerd werden door Albert Nansink, smaakte een hartig hapje erg lekker. De puntentelling werd bijgehouden door Cora Niehaus.

De marathon op vrijdag 13 april was de feestelijke afsluiting. Twee klaverjasronden, daarna een gezamenlijke snertmaaltijd en dan nog drie speelronden. Deze marathon stond qua puntentelling op zich.

De gezonde wedstrijdspanning wakkerde aan toen Cora met de eindtellingen kwam.

Allereerst was er een boeket bloemen voor haar voor de keurige overzichten. Kampioen van het Klaverjasseizoen 2017/2018 is Reinder Zuil geworden. Hij wist Jaap Oostra met 300 punten voor te blijven. Vrouwkje Kroon overhandigde Reinder een boeket bloemen voor deze prestatie.  Op de wisselbeker prijkt zijn naam! Van harte Reinder.

De marathon is gewonnen door Jan Bosman. Hij mocht als eerste een keuze maken op de prijzentafel. Vervolgens konden alle spelers op deze laatste avond een prijs in ontvangst nemen.

Het nieuwe kaartseizoen begint in september op de tweede vrijdag van de maand.

 

 

 

 

Zomertijdtoernooi

 

Op de eerste zomerse dag, zaterdag 7 april, stond bij jeu de boulesvereniging ‘Vledderboules’ het Zomertijdtoernooi gepland. Voor twee en dertig deelnemers had wedstrijdleider Joop Kroon een mix van vier doublette wedstrijden uitgedraaid. Al ver voor tienen was iedereen op de baan en zo kon ruim op tijd het startsein worden gegeven. De twee vernieuwde banen met grof grind waren een uitdaging voor de spelers. Spannende en verrassende wedstrijden werden gespeeld, terwijl steeds meer jasjes en vesten naar de bankjes verdwenen.

In een pauze werd de beker Tête à Tête 2017 overhandigd aan Louwrens Burema en hij mocht natuurlijk even op de kiek met de wisselbeker. Hij kon met de Algemene Ledenvergadering niet aanwezig zijn.   

 De facilitaire medewerkers Geesje en Albert Uneken, Gerda Kuitert en Nel Garrelfs merkten een omschakeling in de wensen. Frisse dranken en ijs gingen gretig van de hand en dan vertrokken de spelers weer naar buiten. Een uitgezochte dag voor jeu de boules.

Na vier wedstrijden waren vier spelers ongeslagen. De winstpunten gaven de doorslag.

De uitslag: 1 Harma Burema 4+36, Jan Zinger 4+30, Vrouwkje Kroon 4+19 en Hilbert Oukes 4+14. Jolanda Mulder reikte de voorjaarsbloeiers uit aan de prijswinnaars. De strooiprijzen gingen naar Sijgje Witmus, Cora Niehaus, Jentina Koning, en Joop Kroon.

 

 

 

 

NPC

 

Een team van ‘Vledderboules’ bestaande uit Henk Zijlstra, Arie Heynis, Alexander Kortekaas, Gerie en Marten Zeilstra, Jan Zinger, Jolanda Mulder, Jan van Nieuwenhoven, Joop en Vrouwkje Kroon speelde mee in de Nationale Pétanque Competitie onder poulenummer 5001. Een verenigingscompetitie die dit seizoen 2017/2018 overdekt moest worden gespeeld. Vier zaterdagen is in Steenwijk gespeeld en vier zondagen in Sneek. Dit werd één dag meer omdat de weersomstandigheden code rood voorspelden en hiervoor de tweede wedstrijd van die dag werd afgelast. Teams uit Steenwijk, Groningen, Beesterzwaag, Schoonebeek, Sneek, Lemmer en Assen waren de tegenstanders met wie we in een uit- en thuis wedstrijd de krachten gingen meten. Teamcaptain Marten Zeilstra zorgde voor de indeling van de drie partijen: drie doubletten, 2 tripletten en nogmaals 3 doubletten tegen elke tegenstander. Ook zorgde Marten voor de contacten en de papieren afhandelingen voor de bond.

Het waren pittige ontmoetingen. Vriendschappelijk en sportief, maar ook met geduchte tegenstand. Zes wedstrijden op één dag met volle concentratie! Vanaf de eerste speeldag stond Vledderboules op de tweede plaats. Assen was supersterk, die moesten we voor laten gaan.

De laatste speeldagzaterdag 24 maart restten ons nog de teams uit Assen en Sneek. Assen had nog niets in kracht verloren en versloeg ons met 7-1. Met Sneek kwamen we beter uit de strijd, die versloegen wij met 7-1 met veel pluspunten. Onze tweede plaats is behouden, maar de officiële uitslag zien we op de site van de NJBB. Er was geen afsluiting van deze competitie en geen attentie voor de kampioen van District Noord in deze divisie.  Dat hebben we gemist.

 

Banken officieel 'overhandigd'.

 

Op vrijdag 9 maart 2018 kregen wij bezoek van Vermilion Energy. Lianne Brugman kwam namens de afdeling publiciteit naar Vledder om de nieuwe zitbanken te aanschouwen en officieel over te dragen. Zij sprak haar waardering uit voor de mooie accommodatie en de banken die hier zo goed bij passen. Tijdens het gesprek met Reinder Zuil en Vrouwkje Kroon is met name de ongerustheid van de bevolking over de gaswinning in deze regio onderwerp van gesprek geweest. Volgens Lianne Brugman hecht Vermilion veel waarde aan de omgeving waarin zij actief zijn. Daarom is het omgevingsfonds opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid rondom locaties. De bankjes rondom het speelveld zijn hieruit betaald. Wij hebben onze dank overgebracht aan Vermilion voor deze sponsoring.

 

De Meagies starten het nieuwe seizoen

 

De Meagies kwamen woensdag 7 maart voor het eerst weer samen. Zoals altijd had Tineke de Boer de loting voorbereid met haar vrolijke kaartjes. De teams zochten de tegenstanders en speelden een wedstrijd. Gezellig samen koffiedrinken met een heerlijke traktatie van Tineke die voor de laatste keer deze Meagiesmiddag coördineerde. Opnieuw een loting en weer naar buiten voor een tweede wedstrijd.’ Vooral veel tireren adviseerde Tineke, dat kunnen wij ook wel’.

Daarna gezellig borrelen en afscheid nemen van onze grote leidster die twaalf jaar het voortouw heeft genomen en om fysieke redenen dit wil beëindigen. Altijd zorgde ze voor een warme kantine, een lekker kopje koffie, de spelleiding en een intieme sfeer voor mooie gesprekken. Dank je wel Tineke voor al die mooie jaren, zei Vrouwkje Kroon namens de hele groep en overhandigde haar een boeket bloemen en een speciale pen.

Drie dames nemen het stokje van een maandelijkse speeldag over. Het zijn: Gerda Kuitert, Sjaan van Rijswijk en Jannie van der Mei. De Meagies trainen op de eerste woensdagmiddag van de maand. De volgende speeldag is woensdag 4 april.

Het Chinees buffet werd binnengebracht en dat was een geweldige afsluiting voor deze bijzondere dag van ‘Vledderboules’.

 

Krokustoernooi

IJskoud Krokustoernooi.

 

Zaterdag 3 maart 2018 werd overal in Nederland geschaatst. De temperaturen waren ver onder nul gedaald. Toch ging het krokustoernooi van 'Vledderboules' gewoon door. De aanvangstijd was een uur later gesteld,  zodat ieder nog even thuis bij de kachel kon blijven. Om 11 uur hadden 25 diehards zich verzameld in de kantine. Sommige hadden de skikleding van de zolder gehaald en anderen de lange onderbroeken. “Laagjes”en nog eens “laagjes” was het motto. Intussen kwam het zonnetje door en werd de wind steeds minder. Dus naar buiten om drie partijen te spelen. Joop Kroon had de loting met Cora Niehaus verzorgd en dus kon men beginnen. Er werd enthousiast gespeeld, want het viel gelukkig mee met de temperatuur. In de kantine waren Gerda, Nel en Aafje bezig om een uitgebreide koffietafel in te richten. Na het eerste spel kon men aanschuiven voor een welgevulde dis, met een kopje soep, een kroket van snackbar Bartje en o.a. heerlijk suikerbrood en krentenbrood (gesponsord door bakker Kok). Na de lunch werden er nog twee partijen gespeeld en vond men het wel goed geweest. De puntentelling week af van de reguliere telling. De winstpunten telden niet mee, alleen de zelf behaalde punten bepaalden het resultaat. Jacob Have kwam als overwinnaar uit de bus met 39 punten; Reinder Zuil, Gerrie Brugging en Hillie Zuil vielen eveneens in de prijzen. Zij konden met een mooie plantenbak huiswaarts keren. Na de prijsuitreiking bleef ieder nog even gezellig napraten over deze geslaagde dag.

 

Jaarvergadering 2018

Ledenvergadering.

Vice-voorzitter Reinder Zuil kon 33 leden welkom heten op de algemene ledenvergadering, die 6 februari 2018 is gehouden. In zijn openingswoord stond hij stil bij het overlijden van Jopie de Roos.

Verder memoreerde hij de activiteiten van de vledderboules op regionale en landelijke wedstrijden.

De verslagen van de diverse commissies zijn behandeld en geven een goede indruk van de activiteiten van het afgelopen jaar. De kampioenen 2017 zijn gehuldigd en hun namen zijn op de bekers gegraveerd. Ieder ontving een persoonlijke herinnering. In het bestuur waren Reinder Zuil en Jolanda Mulder aftredend en herkiesbaar. Bij acclamatie zijn ze herbenoemd. Sjaan van Rijswijk stopt met de toernooicommissie en Tineke de Boer (organisatie Meagies) draagt het stokje over aan een drietal dames. De financiën zijn goed op orde en roepen geen vragen op. Joop Kroon deed namens de toernooicommissie een aantal voorstellen voor het nieuwe jaar. In BOULEtin komen we daar te zijner tijd op terug. De plannen voor 2018 zijn besproken. Verder werd geattendeerd op het 25 jarig bestaan van de vereniging in 2019. Bij de rondvraag werd o.a. aandacht gevraagd voor uniforme kleding. Voor de sluiting werd Sjaan van Rijswijk toegesproken en bedankt voor haar vele jaren inzet in de toernooicommissie en dit werd vergezeld met een boeket bloemen. Om half tien kon Reinder de vergadering sluiten en een ieder een goed reis naar huis toe wensen. Het complete verslag van deze vergadering ligt in de map in de kantine ter inzage.

 

 

Snerttoernooi Vledderboules

 

Vledderboules startte het jaar met het Snerttoernooi op zaterdag 3 februari. Een winterse dag, maar met dikke jas, muts en sjaal was het ’s morgens goed toeven buiten.

Wedstrijdleider Joop Kroon geeft om tien uur het startsein voor twee gemixte wedstrijden doublet met een bijzondere puntentelling. De behaalde wedstrijdpunten worden geteld en de anders zo belangrijke overwinningspunten tellen niet mee.

Goed gemotiveerd gingen de drieëntwintig spelers de strijd aan met af en toe even de blik in de lucht voor de overtrekkende zwermen ganzen.

Na deze twee partijen werd een heerlijk kop snert opgediend, verzorgd door Streekslager Huisman. Roggebrood met spek was een smakelijk toevoeging. Menigeen ging nog een tweede kop halen of zelfs een derde. Heerlijk.

Om half twee volgde nog een partij, maar toen werd het speelveld wit en had de wedstrijdleider een andere optie voor de vierde en laatste partij. De kantine werd boulodrome en met miniboules werd een wedstrijd tête à tête gespeeld tot vijf punten. Groot vermaak en een verrassend schouwspel, want zelfs met miniboules kun je tireren.

De uitslag:          1 Albert Nansink              52 punten (op onderling resultaat)

                               2 Vrouwkje Kroon          52 punten 

                               3 Jannie van der Mei     49 punten

                               4 Willem Brugging           48 punten

Voor alle even plaatsen was een chocoladeprijs.

Groots was de waardering voor Hillie Zuil, die in d’r eentje de kantine heeft gerund.

Er wordt teruggekeken op een dag vol van sportiviteit en gezelligheid!

 

 

 

Wil van Hees ontvangt opsteker van het jaar.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Vledderboules ontving Wil van Hees uit Noordwolde de opsteker  van het jaar. Een jaarlijks terugkerende traditie om een vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder heeft ingezet voor de vereniging. Dit jaar werd de inkoper van de kantine naar voren gehaald. Zij zorgde er voor dat de vooorraad op peil werd gehouden, de dranken werden besteld, de prijsjes voor de speelmiddagen aangeschaft en in de zomer het nodig ijs werd gekocht. Wil deed dit op voortreffelijke wijze, maar door afnemende gezondheid kon zij haar werk niet meer uitvoeren. Zij ontving onder luid applaus een blijvende herinnering met een boeket bloemen uit handen van vice voorzitter Reinder Zuil, die nog eens beklemtoonde dat vrijwilligers onmisbaar zijn voor een vereniging.

 

Sfeervolle nieuwjaarsreceptie.

Zondag 7 januari organiseerde Vledderboules de nieuwjaarsreceptie. Rond drie uur kwamen een veertigtal leden naar de kantine om te proosten op het nieuwe jaar en elkaar geluk te wensen. Vice voorzitter Reinder Zuil blikte terug op het afgelopen jaar met zijn mooie momenten en de momenten van verdriet en gemis. Het aantal leden is op peil gebleven. Nieuwe leden worden warm onthaald bij de vereniging en dat wordt bijzonder gewaardeerd. “Wij zijn een gastvrije club” volgens Reinder. Het afgelopen jaar is de accommodatie nog weer verbeterd door de aanschaf van nieuwe zitbanken rond het speelveld. Het komende jaar zal een verlichtingsplan worden opgesteld en gaan we de voorbereidingen treffen voor het 25 jarig bestaan in 2019.

Onder het genot van een drankje en een hapje werden tijdens deze gezellige bijeenkomst de nieuwtjes uitgewisseld. De feestvreugde werd nog verhoogd toen Louwerens van der Weerd zijn harmonica tevoorschijn haalde en diverse liedjes ten gehore bracht, die luid werden meegezongen. Al met al een geslaagde middag en een goed begin van het nieuwe jaar.