De Vledderboules

                                                                      Home    Bestuur    Vereniging    Informatie    Competitie    Toernooikalender    Fotoalbum    Nieuws     Links    Contact

De sport jeu de boules is sportief, spannend, maar ook gezond en gezellig, want

ook het sociale karakter is bij onze vereniging erg belangrijk

 

  Historie Vledderboules

De jeu de boules vereniging Vledderboules is begonnen als een vriendenclubje, die op de Kokse Bergen in Vledder voor de gezelligheid de boulessport beoefenden.

In 1994 trok  Vledderboules van deze locatie naar de Lange Wanden in Vledder. De vereniging huurde van het sociaal cultureel werk Vledder voor 3 dagdelen per week een ruimte in de barak de Lange Wanden .

Met subsidie van de gemeente Vledder in de kosten van het materiaal legden de leden de banen aan. Bij de graafwerkzaamheden kwamen delen van de fundering van al eerder afgebroken barakken te voorschijn.

Op een van die brokstukken heeft de vereniging bij de ingang van het complex fier de naam van de vereniging vermeld.

Nu huurt de vereniging van de gemeente Westerveld een door de leden tot kantine annex clubhuis grondig verbouwde ruimte in wat eens een slaapbarak van een werkkamp is geweest.

De vereniging beschikt verder over 20 verlichte buitenbanen, waarop 3 maal per week de leden hun sport met veel plezier beoefenen en verder diverse kleine, maar ook diverse grote bondstoernooien worden gespeeld. Landelijke bekendheid geniet het door de Vledderboules jaarlijks georganiseerde "Bostoernooi".waar de wedstrijden in het aan de locatie grenzende bos worden gespeeld en meer dan 120 deelnemers telt..

De vereniging telt op dit moment 80 leden

Vledderboules is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boulesbond (NJBB).